معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در پاسخ به برخي ابهام هاي پيش آمده در خصوص يكي از بندهاي سند ارسال شده به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي اظهار داشت: درخصوص بند مجاز بودن دانشجويان در حذف نيمسال تحصيلي 99 - 98 بدون احتساب در سنوات بايد تصريح كرد كه اين بند براي آن دسته از دانشجوياني است كه دانشگاه آنان قادر به ارائه دروس به صورت الكترونيكي يا روشهاي نوين آموزشي نبوده است و دانشجويان ميتوانند درخواست حذف اين نيمسال را از سنوات تحصيليشان به دانشگاه ارائه كنند تا اين درخواست به تشخيص معاون آموزشي و رئيس دانشگاه بررسي و تصميمگيري شود.
به گزارش وب سايت خبريuinews و به نقل از اداره كل روابط عمومي وزارت علوم، دكتر علي خاكيصديق با تشريح جزييات سند 20 بندي ابلاغ شده به روساي دانشگاه ها اظهار داشت: اگر شرايط به گونهاي باشد كه آموزش حضوري از سر گرفته شود و آموزشهاي الكترونيك هم به طور مطلوب برگزار شده باشد نيازي به استفاده از اين بند نيست، اما اگر دانشگاهي نتوانسته باشد اين خدمات آموزشي را ارائه دهد و با تصميم شوراي مقابله با كرونا شرايط تعطيلي دانشگاهها ادامه پيدا كند، دانشجويان ميتوانند از اين بند استفاده كنند.
وي افزود: استفاده از بندهاي اين سند به تشخيص دانشگاههاست.
معاون آموزشي وزارت علوم بار ديگر تاكيد كرد: هرگونه تصميم گيري و سياستگذاري كلان درخصوص تعطيلي يا از سرگيري آموزشهاي حضوري در موسسات آموزش عالي و دانشگاههاي كشور از عهده ما خارج و در حوزه اختيارات ستاد ملي مديريت و مقابله با بيماري كروناست. دكتر خاكي صديق خاطرنشان كرد: ابلاغ اين سند به معني الزام به اجراي تمام 20 بند آن نيست؛ راهكارهاي كلاني در اين سند ارائه شده كه دانشگاهها بر حسب موقعيت و شرايط خودشان ميتوانند با تشخيص روسا و معاونان آموزشي خود بندهايي از اين راهكارها را براي حل مشكلاتي كه دانشجويان و نظام آموزشي در اين مدت با آن مواجه بودهاند، استفاده كنند. به گفته وي، در اين سند اجازه داده شده كه دانشگاهها بتوانند حتي تا حدود 80 - 90 درصد يك درس را به صورت الكترونيكي ارائه كنند.
وي افزود: با توجه به بروز مشكلات مالي در اقتصاد خانوارها در بند 13 اين سند مقرر شده موارد مشمول جريمه دانشجوياني كه در شرايط متعارف تحصيلي از مقررات آموزشي تخطي كنند در اين ترم با مجوز هيئت امناء معاف شوند كه البته اين بند نيز مجوز هيئت امناء را لازم دارد و توصيهمان اين است كه دانشگاهها همكاري كنند تا اگر دانشجويي در اين شرايط مشمول جريمه شده در صورت امكان معاف شود.
معاون آموزشي وزارت علوم اظهار داشت: طبق بند 9 اين سند تعداد غيبت مجاز دانشجويان براي حضور در كلاسهاي «برخط» با تصويب شوراي عالي دانشگاهها ميتواند افزايش پيدا كند. وي همچنين درخصوص دفاع از پاياننامه دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري نيز گفت: طبق مقررات، دفاع بايد حضوري انجام شود و هيئت داوران در جلسه دفاع حضور داشته باشند، اما بند 20 اين سند مقرر داشته است كه جلسه دفاع ميتواند به صورت الكترونيكي يا نيمه حضوري برگزار شود؛ البته با رعايت ساير شرايط و ضوابط برگزاري جلسات دفاع.